PSDE declară război traseiștilor politici: „Un candidat să piardă automat mandatul deținut dacă părăsește partidul”2Foto© politik.md

PSDE declară război traseiștilor politici: „Un candidat să piardă automat mandatul deținut dacă părăsește partidul”

, 4 știri, 13 vizualizări

Partidul Social Democrat European (PSDE) a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, despre lansarea proiectului Declarației privind condamnarea traseismului politic, intitulată generic „Partidele politice spun NU traseismului!”

Declarația a fost elaborată urmare a discuțiilor cu mai multe formațiuni politice și este propusă spre semnare tuturor partidelor indiferent de culoare. Prin semnarea documentului, formațiunile politice se vor angaja să condamne traseismul politic sub orice formă, să nu permită folosirea abuzivă a resurselor administrative, bugetare și a banilor europeni în scopuri politice și în realizarea traseismului.

Anterior, PSDE  a informat opinia publică, partenerii europeni și ambasadele  despre provocările legate de traseismul politic și folosirea resursei administrative de către guvernare. Cu părere de rău, nicio instituție a statului nu a reacționat la ilegalitățile și presiunile exercitate de guvernare în gestionarea banilor publici, inclusiv în cadrul programului ”Satul European”.