PSRM propune modificarea Constituției: 61 deputați în Parlament și interzicerea traseismului politic5Foto© deschide.md

PSRM propune modificarea Constituției: 61 deputați în Parlament și interzicerea traseismului politic

, 15 știri, 4 vizualizări

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), începând de luni, va înregistra în Parlament inițiativa privind modificarea Constituției privind interzicerea traseismului politic și o modificare a Constituției privind reducerea numărului deputaților în Parlament până la 61 deputați. Despre aceasta a comunicat deputatul Vlad Bătrîncea, în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

„Multiplele acte de corupție politică dăunează grav caracterului statului de drept. R. Moldova nu are nici o șansă să supraviețuiască în condițiile în care unii deputați cred că pot scoate la vânzare mandatul oferit de cetățeni. Facem apel căptre colegii din PAS, Platforma „DA” și PDM să susțină acest proiect. Suntem gata să discutăm aspectele, să examinăm diferite formule.

De asemenea, venim cu inițiativa privind modificarea Constituției cu scopul de a reduce numărul deputaților în Parlament până la 61. Am avut și avem în Parlament mulți traseiști și multe persoane care au venit să facă doar interese politice”, a spus Vlad Bătrîncea.