R.Moldova va reduce până în 2030 cu cca 70% emisiile gazelor de seră2Foto© deschide.md

R.Moldova va reduce până în 2030 cu cca 70% emisiile gazelor de seră

, 4 știri, 11 vizualizări

Republica Moldova s-a încadrat activ în procesul global privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, angajându-se să atingă până în 2030 ținta necondiționată de 67% de reducere a emisiilor nete ale gazelor cu efect de seră comparativ cu nivelurile anului 1990, a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, care participă în această săptămână la Conferința ONU privind schimbările climatice COP 25, desfășurată la Madrid (Spania), transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, angajamentul de reducere a emisiilor ar putea crește până la 78% în mod condiționat – în conformitate cu un mecanism financiar global, care ar aborda aspecte importante, cum ar fi oferirea resurselor financiare, transferul de tehnologii și cooperarea tehnică.

“În prezent, Republica Moldova a inițiat procesul de revizuire a Contribuției Naționale Determinate. În noul document, care se planifică a fi prezentat Secretariatului Convenției în februarie 2020 se intenționează de a mări considerabil ambițiozitatea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră”, a specificat Ion Perju.