Raioanele vor fi păstrate, în urma reformei administrative, susține Maia Sandu4Foto© timpul.md

Raioanele vor fi păstrate, în urma reformei administrative, susține Maia Sandu

, 7 știri, 15 vizualizări

Președintele Maia Sandu spune că în următoarele săptămâni Guvernul ar putea veni cu un concept al reformei administrației publice, pe care să-l supună dezbaterilor în societate. Șeful statului spune că reforma nu va presupune o renunțare la împărțirea teritorial-administrativă a țării în raioane, ci la o redirecționare a prerogativelor consiliilor raionale către primării, notează IPN.

Președintele Maia Sandu spune că la toate întâlnirile cu primarii, edilii își manifestă nemulțumirea față de activitatea consiliilor raionale pe care le califică drept ineficiente. Șeful statului spune că o reforma a administrației publice este imperios necesară.

„Clar că există ineficiență la nivelul consiliului raional, există nemulțumire în rândul primăriilor, comunităților, pentru că nu se distribuie echitabil banii. De exemplu, Satul European este un proiect care nu este implementat pe criterii politice. În lista beneficiarilor sunt primării care au primari de toate culorile politice, pentru că noi credem în competiție. În cazul consiliilor raionale, vedem politica guvernelor precedente când se dau bani după criterii politice și primarii sunt nemulțumiți”, a spus Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru NordNews.

Guvernul pregătește reforma administrativă, dar nu se va renunța la raioane
Maia Sandu,
Maia Sandu: „Guvernul pregătește reforma administrativă, dar nu se va…