Război în Ucraina, ziua 132: Depozit de muniții din Donbas, distrus de ucraineni. Rusia trece la o economie de război2Foto© tv8.md

Război în Ucraina, ziua 132: Depozit de muniții din Donbas, distrus de ucraineni. Rusia trece la o economie de război

, 6 știri, 23 vizualizări

Situația de pe linia frontului nu a suferit schimbări semnificative, iar trupele rusești continuă să terorizeze zonele de frontieră din regiunea Sumî, Harkov și regiunea Donbas, a declarat președintele Ucrainei Volodimir Zelenski. ​Armata ucraineană și-a anunțat luni, 4 iulie, retragerea din Lisiciansk, oraș-cheie pe care încă îl controla în regiunea Lugansk, deschizând astfel calea forțelor Moscovei de a avansa spre Kramatorsk și Sloviansk, din regiunea vecină Donețk.

UPDATE Parlamentul Rusiei urmează să adopte două legi care ar permite țării să treacă la o economie de război. Guvernul rus va putea să oblige întreprinderile să furnizeze bunuri militare și să oblige angajații să lucreze ore suplimentare, conform a două legi de susținere a războiului Moscovei în Ucraina, aprobate marți printr-un vot inițial în parlament.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a respins marți informațiile potrivit cărora liderul chinez Xi Jinping a refuzat invitația liderului de la Kremlin să viziteze Rusia, scrie agenția de presă rusă TASS.