Război în Ucraina, ziua 146: Atac la Odesa și Nikopol. Zelenski anunță 1028 de localități eliberate, iar Putin e în Iran© tv8.md

Război în Ucraina, ziua 146: Atac la Odesa și Nikopol. Zelenski anunță 1028 de localități eliberate, iar Putin e în Iran

, 6 știri, 44 vizualizări

În ziua 146 de război, ocupanții ruși au atacat din nou cu rachete regiunea Odesa. 6 rachete de tip Kalibr au lovit localitatea Dacinoe. Șase persoane au fost rănite, inclusiv un copil. Cel puțin trei case particulare și două anexe au luat foc. Au intervenit circa 16 echipaje cu 95 de salvatori.

UPDATE Încetarea livrărilor de gaze rusești ar provoca o recesiune severă în Europa de Est și Italia, dacă țările din întreaga lume vor decide să își acumuleze propriile lor rezerve limitate, a avertizat marți Fondul Monetar Internațional (FMI), informează Financial Times.

UPDATE Rinat Ahmetov, 55 de ani, are averea decimată de război. De la 14 miliarde, Ahmetov mai are „doar” 4,2 miliarde de dolari. Fostul patron al echipei de fotbal Șahtior Donețk nu deține relații strălucite cu Volodimir Zelenski, dar ajută țara lui, Ucraina, în lupta contra Rusiei. A alocat 100 de milioane de euro pentru război, a donat 100.000 de veste antiglonț și produce materiale antitanc. Mai presus de toate, Ahmetov își exprimă sprijinul față de conducerea ucraineană, chiar dacă aceasta implică un declin al oligarhilor, potrivit Mediafax.