Regatul Unit a autorizat infectarea persoanelor sănătoase pentru a testa eficiența medicamentelor și vaccinurilor împotriva Covid-193Foto© publika.md

Regatul Unit a autorizat infectarea persoanelor sănătoase pentru a testa eficiența medicamentelor și vaccinurilor împotriva Covid-19

, 6 știri, 8 vizualizări

Regatul Unit începe, în următoarele săptămâni, teste clinice pentru a proba eficiența medicamentelor și a vaccinurilor anti-COVID. Pentru asta, voluntari sănătoși vor fi infectați cu noul coronavirus, a informat miercuri Ministerul Companiilor, Energiei și Strategiei Industriale, transmite EFE, citată de Agerpres.

Regatul Unit va fi prima țară din lume care derulează un astfel de studiu, în contextul pandemiei de COVID, după ce a primit aprobarea comitetului de etică, a anunțat ministerul într-un comunicat.

Aproximativ 90 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani vor fi plătiți să participe, începând cu luna martie. Oamenii vor fi injectați în condiții sigure și controlate cu noul coronavirus pentru a stabili, într-o primă fază, care este cantitatea minimă de virus care poate genera infectarea. Ulterior, acest lucru va permite testarea vaccinurilor și a medicamentelor.