Regimul militar din Niger vrea ca presedintele inlaturat sa fie judecat pentru inalta tradare si subminarea securitatii tariI© timpul.md

Regimul militar din Niger vrea ca presedintele inlaturat sa fie judecat pentru inalta tradare si subminarea securitatii tariI

, 4 știri, 4 vizualizări

Regimul militar din Niger a declarat ca este deschis solutionarii crizei pe cale diplomatica. Anuntul a fost facut de seful unei delegatii de clerici nigerieni, dupa ce mai multe delegatii ale Uniunii Africane si ale ONU au incercat sa negocieze cu pucistii.

Totusi autorii loviturii de stat din Niger si-au anuntat intentia de a-l urmari in justitie pe presedintele inlaturat, Mohamed Bazoum pentru inalta tradare si subminarea securitatii tarii. Guvernul isi bazeaza acuzatiile pe contactele presedintelui Bazoum cu conationali, sefi de stat straini si sefi ai unor organizatii internationale.

Regimul militar a mai adaugat ca liderul demis nu este sechestrat deoarece militarii nu i-au invadat niciodata resedinta prezidentiala si acesta dispune inca de toate mijloacele de comunicare.