Reniță publică contractul cu offshore-ul din Bahamas, probă a finanțării ilegale a lui Dodon și PSRM3Foto© timpul.md

Reniță publică contractul cu offshore-ul din Bahamas, probă a finanțării ilegale a lui Dodon și PSRM

, 7 știri, 11 vizualizări

Publicarea anterioară a documentelor ce demonstrează spălarea de bani din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, și finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din 2016 este acum suplimentată și confirmată de prezentarea contractului (în anexe) de împrumut de 1 milion 500 de euro între “WESTERBY LIMITED”(Bahamas) și “EXCLUSIV MEDIA” S.R.L. (Republica Moldova). Publicarea acestui document de referință a fost o promisiune făcută de deputații Octavian Țâcu, Lilian Carp și subsemnatul în cadrul conferinței de presă din 17 martie curent de la Parlamentul Republicii Moldova.

Fără a pretinde că am substituit Procuratura Generală, în calitatea noastră de deputați am considerat necesar să prezentăm alegătorilor și cetățenilor noștri, dar și instituțiilor statului, abilitate cu responsabilități în domeniul investigațiilor, cum funcționează mecanismul schemelor de spălare de bani în proporții deosebit de mari, scheme ce au compromis procesul prezidențial electoral din anul 2016, utilizate de către reprezentanții marcanți ai PSRM, printre aceștia figurând Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco, Petru Burduja s.a.

Importanța deosebită și actualitatea stringentă a subiectului în chestiune este dictată și de prezența unui nou ciclu electoral – campania prezidențială din acest an.