Republica Moldova a încheiat un acord cu FBI privind schimbul global de date biometrice4Foto© sputnik.md

Republica Moldova a încheiat un acord cu FBI privind schimbul global de date biometrice

, 6 știri, 6 vizualizări

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco a prezentat rezultatele în urma vizitei de lucru a delegației MAI în Statele Unite ale Americii și a anunțat că Biroul Federal de Investigații (FBI) și MAI s-au angajat să încheie un acord oficial de schimb de date biometrice în cadrul programului FBI „Schimb global de date biometrice și alte date de identitate”.

„Acordul respectiv va oferi posibilitatea de a căuta în baza de date a FBI de aproape 80 de milioane de înregistrări și de a primi înapoi un raport al oricăror rezultate asupra teroriștilor și a criminalilor transnaționali cunoscuți sau suspectați. Acest acord va ajuta investigațiile, va îmbunătăți eficacitatea aplicării legii și va promova siguranța publică. Din anul 2002, în cadrul acestui program participă peste 50 de țări, care au acces la peste 450.000 date biometrice”, se arată într-o notă informativă a ministerului.

O altă vizită făcută de către ministră a fost în cadrul Biroului Internațional pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii (INL) al Departamentul de stat al SUA. În cadrul acestei întâlniri, a fost discutată importanța cooperării internaționale între agențiile de aplicare a legii specializate și subdiviziunile MAI în domenii precum și combaterea criminalității transfrontaliere, a traficului de droguri, traficului de arme, traficul de ființe umane, etc.