Republica Moldova a obținut locul 3 și un premiu special în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie3Foto© publika.md

Republica Moldova a obținut locul 3 și un premiu special în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie

, 5 știri, 15 vizualizări

Este vorba de Cosmin Ciorbă, elev la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău, și Andrei Copaci, elev la Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” din Chișinău, autori ai proiectului „Autonomous Base Station for Drones”, care au obținut locul trei la categoria Robotică și Mașini Inteligente (Robotics and Intelligent Machines), precum și un premiu special din partea Societății de Educație Științifică a Tinerilor din Shanghai (Shanghai Youth Science Education Society, China).

La сoncurs au participat 1748 de elevi din 63 de țări, care au prezentat 1410 proiecte, înscrise la cele 21 de categorii tematice. Republica Moldova a fost reprezentată de patru elevi și un profesor.

Participarea la acest concurs a fost posibilă cu suportul financiar al Asociației Naționale a Companiilor din domeniul tehnologiei informaționale și comunicației, cu susținerea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.