Republica Moldova a obținut statutul de membru al Consiliului Guvernator al Comunității Democrațiilor7Foto© publika.md

Republica Moldova a obținut statutul de membru al Consiliului Guvernator al Comunității Democrațiilor

, 9 știri, 3 vizualizări

Procesul de examinare a cererii Republicii Moldova de a obține statutul de membru al Consiliului Guvernator al Comunității Democrațiilor a fost încheiat cu succes ieri, 20 iulie, urmare consensului atins în rândul celor 28 de state membre. Fiind un puternic susținător al principiilor democratice, țara noastră s-a angajat să susțină valorile fundamentale consacrate în documentul fondator al Comunității Democrațiilor (CoD) – Declarația de la Varșovia – pe care a adoptat-o la 27 iunie 2000, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În baza scrisorii adresate Secretarului General al Consiliului Guvernator (CG) al CoD, Thomas Garrett, la 3 mai curent, prin intermediul căreia vicepremierul Nicu Popescu a exprimat interesul țării noastre de a se alătura statelor membre ale Consiliului Guvernator al CoD, R.

Moldova a fost acceptată de Argentina, Canada, Chile, Costa Rica, El Salvador, Estonia, Finlanda, Georgia, Guatemala, Ungaria, India, Italia, Japonia, Lituania, Mexic, Mongolia, Maroc, Nigeria, Norvegia, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, Republica Coreea, România, Suedia, Statele Unite ale Americii, Uruguay și Regatul Unit, în organul de conducere al CoD.