Republica Moldova va beneficia de un grant de 220 milioane de dolari din partea SUA pentru proiecte în sectorul energetic3Foto© agora.md

Republica Moldova va beneficia de un grant de 220 milioane de dolari din partea SUA pentru proiecte în sectorul energetic

, 9 știri, o vizualizare

Guvernul Statelor Unite ale Americii va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de 220 milioane de dolari pentru implementarea proiectelor de investiții în sectorul energetic. Deputații au ratificat astăzi cel de-al 15-lea Amendament din Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană, comunică MOLDPRES.

Astfel, potrivit documentului, Guvernul SUA va aloca o contribuție financiară adițională în valoare de 220 milioane de dolari. Banii vor fi acordați pentru a consolida securitatea energetică a țării noastre și a reduce dependența de Federația Rusă prin conectarea sectorului energetic din Republica Moldova cu sistemele europene, atragerea de investiții în producția locală de energie, diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice.

Finanțarea totală conform Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană va depăși suma de 392 milioane de dolari, care constituie asistență nerambursabilă oferită țării noastre.