Rețeaua națională de laboratoare a fost dotată cu frigidere de laborator și distilatoare de apă7Foto© publika.md

Rețeaua națională de laboratoare a fost dotată cu frigidere de laborator și distilatoare de apă

, 9 știri, 3 vizualizări

25 frigidere de laborator și 12 distilatoare de apă au fost procurate și livrate astăzi Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Acțiunea face parte din activitățile comune ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și USAID, ca parte a asistenței umanitare și în domeniul sănătății ca răspuns la pandemia COVID-19.

Suportul oferit are scop dotarea cu echipament de laborator și consolidarea capacităților de laborator privind asigurarea continuității de diagnostic și a cerințelor de biosecuritate în laboratoarele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, inclusiv cele implicate în diagnosticul infecției COVID-19 prin tehnici de biologie moleculară. Astfel, echipamentele vor fi distribuite tuturor Centrelor de Sănătate Publică teritoriale: CSP Chișinău, CSP Orhei, CSP Soroca, CSP Edineț, CSP Căușeni, CSP Ungheni, CSP Cahul, CSP Comrat, CSP Hâncești, CSP Bălți.

Frigiderele moderne de laborator vor permite păstrarea în condiții sigure a probelor biologice colectate pentru testarea la COVID-19, inclusiv altor probe de laborator, precum și a reactivelor pentru tehnicile de biologie moleculară. Distilatoarele pentru purificarea apei din apeductul centralizat vor asigura calitatea apei la reconstituirea reactivilor și vor asigura procedurilor de laborator conform cerințelor.