Rezultatele investigațiilor presupusei intoxicației de la Liceul Orizont: La 13 angajați s-a depistat Staphylococcus aureus2Foto© agora.md

Rezultatele investigațiilor presupusei intoxicației de la Liceul Orizont: La 13 angajați s-a depistat Staphylococcus aureus

, 11 știri, 9 vizualizări

Administrația Liceului Teoretic „Orizont” din sectorul Ciocana, unde s-au îmbolnăvit peste 100 de copii, anunță că a luat toate măsurile necesare pentru a înlătura neregulile depistate în timpul inspecției Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Instituția atenționează că nu a fost vorba de o infecție alimentară, ci de un focar de infecția adenovirală, după cum au stabilit specialiștii Centrului de Sănătate Publică.

Reprezentanții liceului susțin că cei 13 angajați care au fost identificați ca fiind purtători ai bacteriei „Staphylococcus” trec investigația cu antiobioticograma, pentru determinarea sensibilității la antibiotice și vor fi sanați.

„Înainte de începerea anului școlar, toți angajații cantinei, fără excepție, au fost investigați în laboratorul Centrului Municipal de Sănătate Publică, cu confirmări negative de purtători ai cărorva agenți patogeni”, se spune într-un comunicat de presă emis de liceu.