Rezultatul concursului pentru desemnarea directorului celui mai mare spital din țară, contestat în instanță2Foto© zdg.md

Rezultatul concursului pentru desemnarea directorului celui mai mare spital din țară, contestat în instanță

, 5 știri, 3 vizualizări

Rezultatul concursului pentru desemnarea directorului Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a fost contestat în instanță de către medicul Aurel Bodiu, candidatul care a pierdut concursul. Bodiu a comunicat pentru Ziarul de Gardă că a depus o cerere în instanță cu privire la emiterea unei ordonanțe provizorii prin care să îi interzică Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să emită ordinul de numire al lui Andrei Uncuța în funcția de director al Spitalului Clinic Republican.

Medicul Aurel Bodiu ne-a comunicat că cererea a fost depusă miercuri, 8 iunie. Bodiu a invocat mai multe nereguli privind desfășurarea concursului pentru funcția de director al Spitalului Clinic Republican.

În documentul publicat de Anticorupție.md, potrivit lui Aurel Bodiu, rezultatele concursului au fost admise cu încălcarea legii nr.133 din 17.06.2016 privind declararea averii și intereselor personale si a Regulamentului privind numirea în funcție pe bază de concurs a conducătorilor instituțiilor medico-sanitare publice, adoptat prin hotărârea Guvernului.