România a redeschis frontiera. Vor fi sau nu obligați cetățenii români să stea în carantină timp de 14 zile7Foto© publika.md

România a redeschis frontiera. Vor fi sau nu obligați cetățenii români să stea în carantină timp de 14 zile

, 11 știri, 8 vizualizări

Cetățenii R. Moldova vor trebui, în continuare, să stea 14 zile în regim de autoizolare atunci când intră în România. Comitetului Național pentru Situații de Urgență de peste Prut a aprobat o listă cu statele din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare, în contextul prevenirii răspândirii pandemiei de Covid-19, iar R. Moldova nu se află printre acestea, se menționează înr-un comunicat de presă al MAI român.

Astfel, statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Astfel, întrucât R. Moldova, deocamdată, nu se regăsește în această listă, cetățenii moldoveni vor trebuie să respecte regimul de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile odată cu intrarea în România.