România va putea aproviziona Republica Moldova și Ucraina cu gaze naturale5Foto© ziarulnational.md

România va putea aproviziona Republica Moldova și Ucraina cu gaze naturale

, 7 știri, 19 vizualizări

Premierul României, Nicolae Ciucă, aflat joi, 7 iulie, într-o vizită de lucru în Republica Elenă, cu prilejul operaționalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria, a declarat că această conductă este extrem de importantă pentru rețeaua de transport către Europa. „Practic, acest interconector va asigura aprovizionarea cu gaze atât a Bulgariei, cât și a României. Și, desigur, noi putem să asigurăm aprovizionarea cu gaze a partenerilor noștri estici, Ucraina și R. Moldova”, a transmis prim-ministrul României, scrie Digi 24.

„Este un interconector cât se poate de important pentru tot ce înseamnă rețeaua de transport de gaze către Europa. Practic, acest interconector va asigura legătura între rețeaua care trece prin Anatolya și Adriatică și, de asemenea, se leagă prin conducta BRUA, dând astfel consistență coridorului vertical și asigurând aprovizionarea cu gaze atât a Bulgariei, cât și a României.

Și, desigur, putem să asigurăm aprovizionarea cu gaze a partenerilor noștri estici, Ucraina și R. Moldova, și desigur a celorlalte țări care se află pe diagrama de distribuție a acestei rețele de gaze”, a spus Ciucă, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis.