Rusia lansează noi exerciții militare în apropierea Ucrainei, cu peste 6 mii de soldați și 60 de avioane de vânătoare și bombardament4Foto© publika.md

Rusia lansează noi exerciții militare în apropierea Ucrainei, cu peste 6 mii de soldați și 60 de avioane de vânătoare și bombardament

, 6 știri, 8 vizualizări

Este vorba despre o operațiune ''interarme'' în care sunt angajate în special ''forțele aeriene și antiaeriene, grupuri de nave ale flotelor de la Marea Neagră și Marea Caspică'', a declarat comandantul districtului militar Sud, Aleksandr Dvornikov.

Potrivit agenției TASS, citată de AFP și EFE, exercițiile forțelor aeriene se desfășoară în patru regiuni, inclusiv în peninsula Crimeea, și au ca obiectiv principal testarea coordonării acțiunii marinei și aviației în cadrul unor tiruri cu rachete. La exerciții participă avioane de vânătoare Su-27SM și Su-30SM2, precum și avioane de bombardament SU-34.

Grupurile aeriene din districtul militar Sud și din Flota Mării Negre sunt transferate la aerodromuri operative și testează atacuri cu rachete la o ''distanță cât mai mare posibil'', potrivit unui comunicat militar transmis de agenția Interfax, citat de Agerpres. În acest timp, la baze din mai multe regiuni din sudul Rusiei circa 6.000 de militari sunt angajați în exerciții menite să verifice starea lor de pregătire de luptă.