Rusia susține că a dezvoltat un vaccin anti-Covid cu eficiență de 100%© ziarulnational.md

Rusia susține că a dezvoltat un vaccin anti-Covid cu eficiență de 100%

, 6 știri, 4 vizualizări

Mai multe institute din Rusia au anunțat că au început proiecte pentru dezvoltarea unor alte vaccinuri împotriva coronavirusului și că noile seruri s-ar afla în diferite faze de testare. Rușii susțin chiar că unul dintre aceste vaccinuri ar fi „eficient în proporție de 100%”.

Rusia a fost prima țară care a autorizat un vaccin anti-Covid, Sputnik V. Acesta a primit autorizația la sfârșitul verii, însă cercetătorii occidentali s-au arătat sceptici cu privire la eficiența și siguranța serului produs în Rusia. După lansarea lui Sputnik V, dezvoltat de centrul Gamaleya de la Moscova, rușii au anunțat că cel mai avansat dintre noile proiecte este cel al vaccinului „EpiVacCorona”. Cercetătorii ruși de la Agenția sanitară rusă spun că pe baza testelor preliminare, vaccinul ar fi „100% eficient” împotriva Covid-19, conform Reuters, citat de Agerpres.

Datele, bazate pe testele clinice din faza I și II, au fost date publicității cu puțin timp înainte de demararea unei celei de-a III-a faze de testare, care în mod normal implică participarea a mii de voluntari umani și un grup placebo pentru comparație.