Rusia va înregistra cel de-al doilea vaccin al său împotriva Covid-19 până pe 15 octombrie3Foto© ziarulnational.md

Rusia va înregistra cel de-al doilea vaccin al său împotriva Covid-19 până pe 15 octombrie

, 12 știri, 10 vizualizări

Rusia intenționează să înregistreze până pe 15 octombrie cel de-al doilea vaccin anti-COVID, a anunțat marți agenția de presă TASS. Vaccinul vizat de această decizie a fost dezvoltat de Institutul Vector din Siberia, ai cărui specialiști au finalizat testele în fază incipientă pe pacienți umani, săptămâna trecută, potrivit Agerpres.

Rusia a anunțat la începutul lunii august că a dezvoltat „primul” vaccin împotriva COVID-19, la centrul de cercetare Nikolai-Gamaleia, președintele rus Vlaidmir Putin precizând cu această ocazie că una dintre fiicele sale a fost și ea vaccinată. Denumit Sputnik V, cu referire la primul satelit artificial din istorie, vaccinul rus a fost privit însă cu scepticism în întreaga lume, mai ales din cauza absenței fazei finale de testare la momentul anunțării sale.

Mihail Murașko, ministrul Sănătății din Rusia, a spus că au fost vaccinați până acum peste 300 dintre cei 40.000 de voluntari înscriși. Unu din șapte voluntari înscriși pentru testarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19 s-a plâns, însă, că are efecte secundare, precum stări de slăbiciune și dureri musculare, a anunțat ministrul sănătății de la Moscova, relatează The Moscow Times.