Rusia vrea să decupleze Ucraina de la centrala nucleară din Zaporojie dacă nu plătește rușilor prețul energiei3Foto© publika.md

Rusia vrea să decupleze Ucraina de la centrala nucleară din Zaporojie dacă nu plătește rușilor prețul energiei

, 5 știri, 16 vizualizări

Rusia vrea să decupleze Ucraina de la centrala sa nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, ocupată de armata rusă, dacă Kievul refuză să plătească Moscovei pentru electricitatea produsă, a declarat vicepremierul rus Marat Husnullin.

Această declarație se adaugă celor făcute de alți responsabili ruși în ultimele săptămâni lăsând să se înțeleagă că Rusia pregătește o ocupație de durată sau anexarea zonelor din sudul Ucrainei pe care în prezent le controlează, regiunea Herson și o parte importantă din regiunea Zaporojie, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Dacă sistemul energetic al Ucrainei este pregătit să accepte și să plătească, atunci (centrala) va putea lucra pentru Ucraina. Dacă (Ucraina) nu acceptă, atunci (centrala) va funcționa pentru Rusia”, a declarat miercuri Husnullin, în cursul unei vizite la centrala nucleară, după cum au relatat agențiile de presă ruse.