Rușii, acuzați că au transformat un supermarket din Mariupol în groapă pentru cadavre3Foto© publika.md

Rușii, acuzați că au transformat un supermarket din Mariupol în groapă pentru cadavre

, 5 știri, 25 vizualizări

Ocupanții ruși au transformat un supermarket din Mariupol într-un fel de groapă pentru cadavre, aici fiind aruncate trupurile care au fost scoase de ape din morminte când noile autorități proruse din Mariupol au încercat să restabilească alimentarea cu apă a orașului, provocând inundații masive din cauza rețelei distruse de bombardamente, a declarat duminică Petro Andriușcenko, consilier al primarului ucrainean al Mariupolului, citat de agenția de presă Unian.

Cadavrele locuitorilor din Mariupol sunt aruncate ca la groapa de gunoi, a spus Andriușcenko într-o postare pe contul său din Telegram, transmite Digi24.

„Noi descoperiri groaznice. În incinta supermarketului „Șiri Kum” de pe bulevardul Libertății, rușii au făcut un fel de groapă de gunoi pentru trupurile neînsuflețite. La modul literal al cuvântului. Aruncă aici trupurile ca la groapa de gunoi”, a spus oficialul ucrainean, care adăugat că această situație relevă o lipsă catastrofală de personal pentru înhumări și faptul că nici măcar morgile improvizate nu mai au capacitatea de a primi un număr atât de mare de cadavre.