Salariile primarilor, viceprimarilor si secretarilor consiliilor locale ar putea creste cu 50%. Declaratiile ministrului Finantelor2Foto© realitatea.md

Salariile primarilor, viceprimarilor si secretarilor consiliilor locale ar putea creste cu 50%. Declaratiile ministrului Finantelor

, 6 știri, 8 vizualizări

„Noi acum suntem in faza activa de a scutura tot ce mai avem ca sa crestem semnificativ salariile. Eu zic ca o sa fie o crestere de peste 50 la suta. O sa vedem cat o sa reusim pana la urma. Pentru prima data s-a vorbit de primari ca potential de crestere. Noi ne asumam acesta crestere din bugetul de stat pentru primari, viceprimarii si secretarii consiliilor locale.

Totodata, incercam in discutiile cu calm sa liberalizam potentialul autoritatilor in cazul in care au venituri proprii si sa isi permita sa achite angajatii din acestea. Discutam la formula in cauza si sper impreuna sa gasim acel compromis”, sustine Petru Rotaru.

La data de 9 decembrie, presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a cerut Guvernului sa mareasca salariile primarilor, viceprimarilor si secretarilor consiliilor locale. Potrivit sefei statului, „nu poti sa conduci o comunitate spre bunastare cu salarii derizorii”. Declaratiile au fost facute in cadrul Forumului primarilor organizat la Palatul Republicii.