Săli pline la ediția a noua a Zilelor Filmului Românesc5Foto© zdg.md

Săli pline la ediția a noua a Zilelor Filmului Românesc

, 6 știri, 2 vizualizări

Publicul din Chișinău a umplut până la refuz sălile de cinema la proiecțiile din cadrul ediției a noua a Zilelor Filmului Românesc (ZFR), care a avut loc în perioada 21-24 septembrie, la cinematograful Cineplex-Loteanu.

De un mare succes s-au bucurat în primul rând proiecțiile și discuțiile din cadrul secțiunii FOCUS, care l-a avut ca invitat special pe Cristian Mungiu. Cunoscutul regizor a stat de vorbă cu publicul după proiecțiile cu “R.M.N.” (2022), care a deschis evenimentul, și “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” (2007). Spectatorii au putut totodată să descopere primul său film, “Occident” (2002).

Toate peliculele din secțiunea FILME NOI au făcut de asemenea săli pline, iar publicul a participat în număr mare și la sesiunile de întrebări și răspunsuri. Cele cinci filme recente incluse în program au fost “Capra cu trei iezi” (2022), de Victor Canache, “Spre Nord” (2022), de Mihai Mincan, “Tigru” (2023), de Andrei Tănase, “Oameni de treabă” (2022), de Paul Negoescu, și “Boss” (2022), de Bogdan Mirică. La acestea s-a adăugat filmul pentru copii “Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie” (2021), de Andrei Huțuleac.