Sandu a venit cu o primă reacție după decizia CtEDO privind Stoianoglo6Foto© zdg.md

Sandu a venit cu o primă reacție după decizia CtEDO privind Stoianoglo

, 10 știri, 13 vizualizări

Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo a obținut câștig de cauză la CEDO în una din cele două plângeri depuse. Înalta Instanță a constatat încălcarea dreptului la tribunal, și anume dreptul de a contesta decizia Consiliului Superior al Procurorilor din 5 octombrie 2021, în urma căreia a fost suspendat din funcție. CEDO a obligat statul Republica Moldova să-i achite fostului procuror general prejudicii morale de 3600 de euro.

„Această decizie a vizat o lege concretă, care ulterior a fost modificată și nu are treabă cu deciziile pe care le-am luat eu. Nu cred că e cazul să comentez o decizie CEDO, dar cred că țara ar fi pierdut mai mult dacă în funcția de procuror general ar fi fost păstrat un om care se sfătuia cu Platon despre cum să lupte împotriva corupției. Legea a fost corectată și astăzi legea corespunde standardelor internaționale”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Șefa statului spune că acum este necesară identificarea unei persoane profesioniste și integre care să preia funcția de procuror general. Se întâmplă după ce președinta Republicii Moldova a semnat la 26 septembrie decretul privind eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcție.

Legea oricum a fost corectată și astăzi corespunde standardelor internaționale
Maia Sandu,
Maia Sandu, după decizia CtEDO pe Stoianoglo: Țara ar fi pierdut mai…