Șase angajați ai ANSA, reținuți de CNA la Otaci13Foto1Video© deschide.md

Șase angajați ai ANSA, reținuți de CNA la Otaci

, 18 știri, 8 vizualizări

Șase angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Postului de Inspecție al Frontierei Otaci au fost reținuți pentru 72 de aore, fiind bănuiți de acte de corupție. Potrivit CNA, aceștia ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Conform materialelor prezentate, angajații PIF Otaci ar fi pretins și acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Astfel, aceștia ar fi evitat controlului asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al cărnii proaspete, produselor lactate, produselor de cofetărie, precum și altor mărfuri, supuse supravegherii sanitar-veterinare.

În urma perchezițiilor efectuate la sediul Postului de Inspecție la Frontiera, la domiciliile și în automobilele celor 6 bănuiți, de către ofițerii CNA au fost ridicate 35 000 de lei, 8000 de hrivne, telefoanele mobile și registrele de evidență a mărfurilor importate.