Satelitul „Tumnanosat! construit de Universitatea Tehnică a Moldovei, a fost lansat în spațiu7Foto1Video© zdg.md

Satelitul „Tumnanosat! construit de Universitatea Tehnică a Moldovei, a fost lansat în spațiu

, 11 știri, 6 vizualizări

Aceasta este a 25-a misiune comercială de servicii de aprovizionare către Stația Spațială Internațională (SSI) operată de SpaceX. Zborul se desfășoară în baza celui de-al doilea contract de servicii de reaprovizionare comercială a SSI cu suportul NASA. Cargo Dragon-2, care este sarcina utilă a misiunii, aduce provizii și divers echipament, inclusiv materiale critice pentru a sprijini direct investigațiile științifice și de cercetare a astronauților de la bordul SSI, transmite realitatea.md.

Cargoul Dragon a transportat inclusiv capsula de lansare JSSOD a Agenției Aerospațiale din Japonia (JAXA), în care este și nanosatelitul „TUMnanoSAT” către ISS, de unde Astăzi, la ora 03.44, satelitul „TUMnanoSAT”, construit de Universitatea Tehnică a Moldovei, a fost lansat în spațiu, fiind transportat cu racheta Falcon 9 a companiei SpaceX la Stația Spațială Internațională – ISS.

urmează să-l transfere în modulul japonez Kibo. Conform unei proceduri standard, astronauții îl vor plasa pe orbită în spațiu, folosind brațul robotic. Acesta este planificat preliminar de către JAXA pentru prima jumătate a lunii august.