„Satul european” a ajuns în 18 localități din raionul Criuleni3Foto© gov.md

„Satul european” a ajuns în 18 localități din raionul Criuleni

, 5 știri, 5 vizualizări

Primarul Igor Rotaru a comunicat că proiectul de dezvoltare locală din Jevreni, prevede construcția unui apeduct magistral, avînd un cost total de 9,8 milioane lei. Astfel, toate cele 467 de gospodării din localitate vor avea acces la rețeaua de apă potabilă.

„În perioada 2022-2023, Guvernul va finanța 492 de proiecte de dezvoltare locală, cu o valoare totală de peste 2 miliarde de lei. Aceste investiții vor contribui la dezvoltarea durabilă a localităților, asigurarea cetățenilor cu servicii publice de calitate și infrastructură socială modernă. Fiecare gospodărie din țara noastră trebuie să resimtă beneficiile acestui program ambițios”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Locuitorii din Jevreni au salutat lansarea Programului Național „Satul European”, menționînd că și-ar dori mai multe proiecte investiționale, inclusiv în dezvoltarea domeniilor de educație și servicii medicale. De asemenea, oamenii s-au interesat despre măsurile pe care le va întreprinde Executivul pentru susținerea populației din zonele rurale ale țării în perioada rece a anului. În acest context, Natalia Gavrilița a menționat că Guvernul va prezenta în această săptămînă un Plan de acțiuni privind asigurarea populației cu lemne de foc pentru sezonul rece.