Scenariștii de la Hollywood au negociat un acord cu marile studiouri3Foto© realitatea.md

Scenariștii de la Hollywood au negociat un acord cu marile studiouri

, 4 știri, 6 vizualizări

Contractul pe trei ani mai trebuie să fie aprobat de conducerea Writers Guild of America (WGA), precum și de membrii sindicatului, înainte de a intra în vigoare. WGA, care reprezintă 11.500 de scenariști de film și televiziune, a descris acordul ca fiind "excepțional", cu "cîștiguri și protecții semnificative pentru scenariști".

"Acest lucru a fost posibil datorită solidarității de durată a membrilor WGA și a sprijinului extraordinar al fraților noștri de sindicat care ni s-au alăturat pe liniile de pichetare timp de peste 146 de zile", a declarat duminică comitetul de negociere într-un comunicat.

Scenariștii au părăsit locul de muncă pe 2 mai, după ce negocierile au ajuns într-un impas în ceea ce privește compensațiile, dotarea minimă a camerelor de scenariști, utilizarea inteligenței artificiale și drepturile reziduale care îi recompensează pentru seriale populare de streaming, printre alte probleme. Alliance of Motion Picture and Television Producers, grupul comercial care reprezintă Walt Disney, Netflix, Warner Bros Discovery și alte studiouri importante, nu a răspuns solicitării de a comenta.