Schemă de contrabandă cu piese de schimb pentru avioane de peste 2 milioane de lei, deconspirată de Serviciul Vamal7Foto© deschide.md

Schemă de contrabandă cu piese de schimb pentru avioane de peste 2 milioane de lei, deconspirată de Serviciul Vamal

, 9 știri, 6 vizualizări

Ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal și procurorii PCCOCS investighează o schemă de contrabandă cu piese de schimb pentru avioane în valoare de peste 2 milioane de lei. Pe acest caz sunt cercetați penal 4 conaționali, după ce vameșii au depistat mărfurile în autovehiculul unuia dintre ei.

Cazul a avut loc în data de 9 noiembrie 2021, pe traseul Chișinău - Bender. În baza analizei de risc, ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au tras pe dreapta un autoturism de model Honda CRV, cu numere de înmatriculare transnistrene. Acesta se deplasa din direcția orașului Bender spre Chișinău.

Ca urmare a controlului de specialitate, ofițerii echipelor mobile au depistat, în salonul și portbagajul mijlocului de transport, două cutii din lemn cu masa de aproximativ 100 kg fiecare, ce conțineau piese de schimb pentru avion, fără acte de proveniență.