Scoși de sub urmărire penală, unii dintre magistrații cercetați în dosarul „Laundromat” își doresc să revină în funcție3Foto© deschide.md

Scoși de sub urmărire penală, unii dintre magistrații cercetați în dosarul „Laundromat” își doresc să revină în funcție

, 5 știri, 6 vizualizări

Câțiva judecători, dintre cei 16 care au fost cercetați de oamenii legii în dosarul spălării a aproximativ 20 de miliarde de USD prin intermediul instanțelor de judecată din R. Moldova, doresc să revină în funcție. Potrivit surselor tv8, o cerere în acest sens a fost depusă la Consiliul Superior al Magistraturii și urmează a fi examinată. Informația a fost confirmată și de avocatul unora dintre magistrați Gheorghe Ulianovschi.

Ulianovschi a menționat că judecătorii, 15 la număr, au fost scoși de sub urmărire penală din dosarul penal în care erau învinuiți că au „facilitat spălarea de bani”, dosar în baza căruia au fost suspendați din funcție la 20 septembrie 2016. Astfel, aceștia s-au adresat la Consiliului Superior al Magistraturii pentru a fi repuși în funcție.

Informația a fost confirmată și de Serghei Gavajuc, șeful Procuraturii Anticorupție, care a spus că au fost scoși de sub urmărirea penală din „lipsa elementelor infracțiunii”. Totodată, șeful PA a precizat că pe numele acestora sunt dosare penale pe articolul 307 emiterea unei încheieri ilegale și acestea se află pe rol în instanța de judecată.