Scriitorul Vladimir Beșleagă împlinește azi 92 de ani3Foto© timpul.md

Scriitorul Vladimir Beșleagă împlinește azi 92 de ani

, 5 știri, 7 vizualizări

Scriitor canonic, autor a numeroase opere ce constituie repere ale literaturii române, Vladimir Beșleagă împlinește azi 92 de ani, stabilind un record de longevitate.

Uimitor este că vârsta înaintată nu e sinonimă cu inactivitatea, fragilitatea, dimpotrivă, îl vedem pe Vladimir Beșleagă oferind publicului noi și noi cărți scrise de domnia sa într-o efervescență creativă de neegalat, scriitorul fiind și foarte prezent în viața cetății, participând la multe evenimente culturale, literare, în cadrul cărora ne împărtășește din amintiri, din experiența sa de prozator, din reflecțiile sale asupra evenimentelor curente.

Personal, m-au impresionat prin forța autenticității și a emoției cele mai recente cărți ale sale: „Tata Vasile”, lucrare apărută la Editura Cartier în 2016, apoi „Mama. Casa. Pământul“ (editura Arc, 2019), o carte-geamănă cu volumul despre tatăl autorului, precum și „Zbânțurile și zgâlțurile copilăriei mele”, volum apărut în 2022 la editura Epigraf, în care ne apare copilul Vlăduț atât de viu, deschis spre lume, spre enigmele ei, de fapt nemuritor, ghicindu-și de mic menirea de a povesti despre aproape un secol de istorie a spațiului pruto-nistrean.