Se scumpește polița de asigurare medicală se scumpește de 3 ori în 2023 și va costa aproape 13 mii de lei11Foto1Video© timpul.md

Se scumpește polița de asigurare medicală se scumpește de 3 ori în 2023 și va costa aproape 13 mii de lei

, 20 știri, 20 vizualizări

Ion Dodon, directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) face precizări privind prețul poliței de asigurare medicală în 2023. Potrivit acestuia, persoanele care vor respecta obligațiile de achitare a primelor până la data de 31 martie 2023 nu vor avea de suferit, dar vor achita în continuare 4 056 de lei. De asemenea, rămân asigurate din contul statului primele pentru mai multe categorii de persoane.

„S-a decis ca în 2023, mărimea primei de asigurări în sumă fixă de 9% va rămâne intactă. Totodată, conform legislației, rămân asigurate integral de către Guvern primele pentru mai multe categorii de persoane: persoanele cu dizabilități, pensionarii, copiii, elevii, studenții, șomerii, persoanele care primesc ajutor social, gravidele, etc. Astfel, în bugetul de stat în 2023, Guvernul a alocat peste 6,8 miliarde de lei pentru asigurarea primei a circa 1,6 milioane de persoane”, a declarat Ion Dodon, în cadrul unui briefing de presă.

Referitor la persoanele care sunt obligate să se asigure în mod individual, în 2023 vor achita exact aceeași primă în sumă fixă, ca și în anii precedenți.