Sechestru pe bunurile imobile ale lui Vladimir Plahotniuc din Republica Moldova3Foto© deschide.md

Sechestru pe bunurile imobile ale lui Vladimir Plahotniuc din Republica Moldova

, 13 știri, 35 vizualizări

Procuratura Anticorupție a înaintat Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, șase demersuri privind aplicarea sechestrului pe bunurile, ale cărui beneficiar efectiv este Vladimir Plahotniuc. Despre aceasta a anunțat procuratura Generală într-un comunciat remis presei.

„Magistrații au admis din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume, 6 apartamente și 4 încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane LEI. Celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția), precum și 4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), în valoare de 7,7 milioane de EURO au fost respinse”

De notat că, lista de proprietăți a fost identificată de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care a stabilit că, deși toate sunt înregistrate pe persoane terțe, beneficiar efectiv al acestora este cetățeanul Vladimir Plahotniuc.