Șefa Direcției Educație din Criuleni și secretara Consiliului local Pruteni riscă să fie demise din funcții4Foto© zdg.md

Șefa Direcției Educație din Criuleni și secretara Consiliului local Pruteni riscă să fie demise din funcții

, 9 știri, 7 vizualizări

Șefa Direcției Educație din Criuleni și secretara Consiliului local Pruteni riscă să fie demise din funcții. Asta după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că acestea s-au aflat în stare de incompatibilitate și a emis două acte de constatare.

Fostă cosilieră în cadrul Consiliul raional Criuleni, Ala Ungurean, a încălcat regimul juridic al incompatibilităților – În perioada februarie 2020- mai 2020 s-a aflat în stare de incompatibilitate nesoluționată în termenul legal, deținând simultan cu mandatul de consilier și calitatea de funcționar public, cea de șefă al Direcției Educație a Consiliului raional Criuleni.

Secretara Consiliului comunal Pruteni din raionul Fălești, Eugenia Cazacu, a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, aflându-se în dublă stare de incompatibilitate. În perioada noiembrie-decembrie 2019 a exercitat concomitent cu funcția publică de secretar al Consiliului comunal Pruteni și mandatul de consilier comunal în Consiliul Pruteni. În perioada noiembrie 2019-martie 2020, aflându-se în funcția de secretară a Consiliului comunal Pruteni a exercitat și mandatul de consilier raional Fălești.