Șeful ONU, Antonio Gutteres, și președintele turc Tayyip Erdogan se vor întâlni joi, în Ucraina, cu Volodimir Zelenski13Foto© zdg.md

Șeful ONU, Antonio Gutteres, și președintele turc Tayyip Erdogan se vor întâlni joi, în Ucraina, cu Volodimir Zelenski

, 18 știri, 9 vizualizări

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se va întâlni joi, în Ucraina, cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu președintele turc Tayyip Erdogan, a declarat un purtător de cuvânt al ONU, iar vineri va vizita portul Odesa de la Marea Neagră, unde exporturile de cereale au fost reluate în baza unui acord mediat de ONU, scrie Reuters.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a declarat marți că Guterres se va întâlni cu Zelenskii la Lviv, în vestul Ucrainei, și va discuta despre situația de la centrala nucleară Zaporojie, precum și despre găsirea unei soluții politice la conflictul cu Rusia.

Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc pentru bombardamentele din apropierea centralei nucleare din estul Ucrainei, pe care forțele rusești au preluat-o în primele etape ale invaziei lor din 24 februarie. Centrala este încă operată de tehnicieni ucraineni.