Șeful SIS: Deținem informații operative, dar și probe că Federația Rusă influențează alegerile locale din 5 noiembrie9Foto© zdg.md

Șeful SIS: Deținem informații operative, dar și probe că Federația Rusă influențează alegerile locale din 5 noiembrie

, 18 știri, 6 vizualizări

„Observam o intensificare a atacurilor informationale si o crestere a riscurilor aspra securitatii nationale. Se observa o crestere in special in perioada electorala. Detinem informatii operative ca Fedratia Rusa influenteaza alegerile din 5 noiembrie si submineaza procesul democratic din tara noastra. Acest lucru se intampla prin cateva metode ce implica finantare ilgala a campaniilor electorale si coruperea candidatilor, dar si prin campanii de dezinformare bine puse la punct prin anumite posturi tv, site-uri si retele de socializare”,spune seful SIS.

In acest context, SIS propune CSE sa sistezeze pe durata starii de urgenta licentele a sase posturi TV: Orizont TV, ITV, Prime, Publika, Canal 2 si Canal 3.

„Activitatea acestor posturi se realizeaza cu multiple incalcari ale legislatiei, constate de catre CA si reprezinta un pericol la adresa securitatii informationale. Aceste posturi promoveaza constat narative manipulatoare, care genereaza o sursa suplimentara de instabilitate in vecinatatea Ucrainei, a NATO si a UE. Politica editoriala a acestor posturi este orientata catre o campanie de dezinformare in interesul persoanelor fizice sau juridice incluse in lista de sanctiuni internationale ale UE, SUA”, a mai mentionat Musteata.