Selecționerul Serghei Cleșcenco a anunțat lotul naționalei de fotbal a Republicii Moldovei pentru meciurile cu Suedia și Polonia© noi.md

Selecționerul Serghei Cleșcenco a anunțat lotul naționalei de fotbal a Republicii Moldovei pentru meciurile cu Suedia și Polonia

, 5 știri, 6 vizualizări

Desi a evoluat in luna septembrie in patru meciuri pentru gruparea Calcio Lecco in liga a doua italiana, Artur Ionita nu face parte din lotul nationalei Moldovei pentru meciurile din octombrie. Fostul capitan al selectionatei nu a mai jucat pentru tricolori din luna noiembrie a anului trecut. Antrenorul Serghei Clescenco a convocat 23 de fotbalisti, printre care si opt jucatori din campionatul intern.

Trei jucatori de la Zimbru Chisinau, Denis Furtuna, Dinis Ieseanu si Nicolae Cebotari vor avea ocazia sa joace primul meci in tricoul echipei nationale. Alte schimbari majore de lot fata de duelul cu Insulele Feroe nu sunt. Moldova si Insuele Feroe s-au intalnit in preliminariile EURO 2024 la inceputul acestei luni.

Moldova va juca pe 12 octombrie la Solna meciul amical impotriva Suediei, iar peste trei zile va intalni in deplasare selectionata Poloniei in grupa de calificare la Campionatul European. Dupa cinci etape disputate, tricolorii au opt puncte si ocupa locul trei in grupa, iar reprezentativa lui Lewandowski are cu doua puncte mai putine, aflandu-se pe treapta a patra.