Sergiu Litvinenco are o nouă funcție, după 9 luni de la plecarea din Guvern: Unde va lucra fostul ministru al Justiției4Foto© politik.md

Sergiu Litvinenco are o nouă funcție, după 9 luni de la plecarea din Guvern: Unde va lucra fostul ministru al Justiției

, 6 știri, 12 vizualizări

Nicolae Negru scrie în editorialul său din Ziarul Național că de la Kremlin auzim mereu declarații precum că politica de integrare europeană a Maiei Sandu s-ar construi pe un fundament nesigur și nu s-ar bucura de susținere populară, că majoritatea moldovenilor ar dori ca vectorul geopolitic să fie îndreptat în direcția opusă, spre est, sărind peste Ucraina, firește.

Se face trimitere și la ultimele alegeri locale, care ar demonstra că sprijinul pentru cursul european al Republicii Moldova s-ar fi diminuat. Același punct de vedere îl împărtășesc și unii analiști deloc pro-Rusia, acuzând politicile ineficiente, incoerente, incompetente, zic ei, ale partidului de guvernământ. Nicolae Negru explică de ce minte aproape zilnic Kremlinul?

Nu e greu de ghicit scopul său: 1) încearcă astfel să „neutralizeze” mesajele Maiei Sandu, care vorbește deschis despre agresiunea Rusiei și sprijină Ucraina; 2) justifică, din punct de vedere propagandistic, războiul hibrid, încercările de a destabiliza și răsturna actuala guvernare a Republicii Moldova, punctează publicistul.