Sesizare la CEC: PAS și Lilian Carp încalcă legea, fac agitație electorală4Foto© publika.md

Sesizare la CEC: PAS și Lilian Carp încalcă legea, fac agitație electorală

, 6 știri, 8 vizualizări

Președintele Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, acuză PAS și candidatul acestei formațiuni la Primăria Capitalei de încălcarea Codului Electoral pe care tot PAS l-a adoptat. Politicianul a sesizat Comisia Electorală Centrală referitor la faptul că în Chișinău sunt distribuite pliante cu candidatul PAS, Lilian Carp, iar aceasta, în opinia sa, este agitație electorală ilegală.

Președintele PNM susține că a prezentat dovezi la CEC și a precizat că partidul de guvernare trebuie să fie un exemplu de comportament pentru alte partide.

"Aici am prezentat dovezile, cum Lilian Carp și echipa sa umblă prin bloc și deja anină pe uși și prin poștă pliante, tipărite în număr de 60 de mii de exemplare, achitate prin ordinul de plată de către PAS. Astfel, partidul de la guvernare, care ar trebui să dea acest ton al regulilor cinstite de joc, încalcă legea, paradoxal, încalcă codul votat de ei. Prin urmare, am solicitat CEC aplicarea sancțiunii de avertisment PAS-ului pentru încălcarea legislației în vigoare”, a mai spus Galbur.