SIS a denunțat două acorduri de parteneriat cu serviciile speciale ale Federației Ruse© publika.md

SIS a denunțat două acorduri de parteneriat cu serviciile speciale ale Federației Ruse

, 12 știri, 3 vizualizări

Serviciul de Informații și Securitate denunță două acorduri de parteneriat cu serviciile speciale ale Federației Ruse FSB și SVR. Într-un comunicat al SIS se menționează că notificările oficiale au fost remise în adresa autorităților Federației Ruse.

Totodată, Serviciul a înaintat demersurile de rigoare, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, de denunțare a acordului de cooperare cu Serviciul de Informații Externe al Federației Ruse.

”Începând cu 24 februarie 2022, odată cu invazia Federației Ruse în Ucraina, relațiile de cooperare ale Serviciului de Informații și Securitate cu serviciile speciale ale Federației Ruse au fost sistate, astfel încât, acordurile date nu au o aplicabilitate practică, fiind de fapt nefuncționale. Neconcordanța și disonanța prevederilor acestor acorduri cu interesul și securitatea națională a Republicii Moldova argumentează procesul de denunțare inițiat de Serviciul de Informații și Securitate”, se mai menționează în comunicatul SIS.