SIS cere blocarea unui site care distribuie și promovează știri false despre pandemia Covid-194Foto© deschide.md

SIS cere blocarea unui site care distribuie și promovează știri false despre pandemia Covid-19

, 9 știri, 5 vizualizări

În conformitate cu Dispoziția nr.1 din 01.04.2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a RM Serviciul solicită blocarea site-ului jurnalstiri.site, identificat ca sursă cu conținut on-line care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.

Conform comunicatului la începutul lunii aprilie sursa menționată a publicat o știre falsă cu privire la „deciziile adoptate” de Parlamentul RM în contextul situației epidemiologice cu titlul: „ULTIMA DECIZIE A PARLAMENTULUI: SE ANULEAZĂ TOATE RESTRICȚIILE IMPUSE MAI DEVREME”. „Articolul” publicat și distribuit reprezintă o știre falsă.

SIS menționează că, Parlamentul RM nu a adoptat o asemenea decizie. Mai mult ca atât, potrivit Dispoziției nr.1 din 01.04.2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a RM, Comisia a dispus asigurarea executării prevederilor Hotărârilor nr. 41, nr 44, nr. 51, nr. 53 ale Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, în măsura în care nu contravin Dispoziției nr. 1 din 01.04.2021.