Soarta podului peste Nistru, Cosăuți-Yampil, a fost discutată de Maia Sandu și Volodimir Zelenski3Foto© observatorul.md

Soarta podului peste Nistru, Cosăuți-Yampil, a fost discutată de Maia Sandu și Volodimir Zelenski

, 5 știri, 10 vizualizări

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și omologul ei ucrainean, Volodimir Zelenski au convenit, în cadrul întrevederii oficiale de la Kiev  asupra relansării dialogului între instituțiile de profil din cele două țări, inclusiv continuarea activității grupurilor de lucru și a comisiilor bilaterale pe dosarele de actualitate.

Printre aceste subiecte s-a regăsit și cel legat de necesitatea de a diversifica sursele de energie, aprovizionarea cu apă a localităților de pe ambele maluri ale râului Nistru, dezvoltarea infrastructurii rutiere pe traseul Chișinău-Soroca-Yampil-Kiev, care să asigure cea mai rapidă rută între capitalele statelor noastre.

La conferința de presă, care a avut loc după întrevederea tete-a-tete și una în format lărgit, președintele Ucrainei a declarat că „Republica Moldova și Ucraina nu au doar o frontieră comună și un trecut comun, dar și o viziune comună legată de viitorul țărilor noastre în calitate de membri cu drepturi depline a Uniunii Europene”. Zelenski a remarcat și faptul că doamnei Sandu nu-i este frică să numească Crimeea  teritoriu al Ucrainei.