Șoferița care a provocat un grav accident la Edineț, soldat cu moartea a trei persoane, va sta 7 ani după gratii© jurnal.md

Șoferița care a provocat un grav accident la Edineț, soldat cu moartea a trei persoane, va sta 7 ani după gratii

, 10 știri, 14 vizualizări

Șapte ani de închisoare cu executare. Este sentința menținută de procurori pentru șoferița din Edineț, care acum un an a urcat drogată la volan și a provocat un grav accident, soldat cu decesul a trei persoane, și a vrut să scape de pedeapsă.

Potrivit procurorilor, acum două luni, Judecătoria raionului Edineț a condamnat-o pe șoferiță la 7 ani de pușcărie cu executare și i-a anulat permisul de conducere. De asemenea, aceasta a fost obligată să achite succesorilor părților vătămate prejudicii morale și materiale în sumă de 474 000 de lei, iar încă 17 000 de lei urmând să achite în contul statului pentru cheltuieli de judecată.

Avocatul inculpatei a contestat verdictul, solicitând casarea sentinței primei instanțe și pronunțarea unei hotărâri, prin care clienta sa să fie condamnată la o pedeapsă neprivativă de libertate. Procurorii, însă, au adus însă suficiente probe care au confirmat vinovăția inculpatei, astfel încât Colegiul penal al Curții de Apel Bălți a respins apelul avocatului, menținând sentința contestată, fără modificări.