Solicitarea lui Munteanu prin care cere ca Dodon și Greceanîi să fie amendați, înregistrată în cancelaria Ministerului de Interne3Foto© prime.md

Solicitarea lui Munteanu prin care cere ca Dodon și Greceanîi să fie amendați, înregistrată în cancelaria Ministerului de Interne

, 5 știri, 13 vizualizări

Președintele Partidului Uniunea Salvați BasarabiaBasarabiaBasarabia, Valeriu Munteanu, îi cere poliției să-i amendeze pe Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Irina Vlah pentru că, în data de 23 august, declarată de către Guvern zi de doliu pentru comemorarea victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, nu au arborat în bernă drapelele de stat de pe instituțiile pe care le conduc.

O sesizare în acest sens a fost expediată în adresa Ministerului de Interne. Contactată de postul nostru de televiziune, șeful Serviciului de presă de la MAI, Liliana Pușcașu, nu a putut să ne spună dacă sesizarea a fost recepționată de către ministru.

Potrivit lui Munteanu, acțiunile sfidătoare ale factorilor de decizie de la Președinție, Parlament și din Executivul autonomiei găgăuze încalcă modului de folosire a simbolurilor publice, iar pentru asta Codul Contravențional prevede amenzi de până la 5 mii de lei.