Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr.1 din Capitală va beneficia de termoizolare completă și va fi dotată cu panouri solare6Foto© prime.md

Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr.1 din Capitală va beneficia de termoizolare completă și va fi dotată cu panouri solare

, 8 știri, 9 vizualizări

Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr.1 din Capitală va fi termoizolat complet și va fi dotat cu panouri solare. Administrația instituției susține că lucrările care costă 6,6 milioane de lei, vor genera economii de 60 la sută la factura pentru căldură, energie  și încălzirea apei. O parte din bani au fost oferiți de primăria Capitalei, iar edilul interimar, Ruslan Codreanu a inspectat astăzi mersul lucrărilor.

Lucrările de termoizolare a spitalului au început în februarie, iar până în prezent au fost realizate în proporție de 20 la sută.

" Sunt folosite materiale la termoizolarea fațadelor și acoperișului, vată minerală cu grosimea 100, vată bazaltică, acoperișul va fi și el termoizolat și cu vată și cu membrană germană, o tehnologie nouă care va servi pe un termen mai îndelungat", a spus ALEXEI GONCEARENCO, inginer.