Stamate spune de ce este atît de urgentă evaluarea lui Stoinoglo2Foto© adevarul.ro

Stamate spune de ce este atît de urgentă evaluarea lui Stoinoglo

, 4 știri, 11 vizualizări

Ieri, Consiliul Superior al Procurorilor a permis inițierea procedurii de evaluare a activității procurorului general suspendat, solicitată de președintele Maia Sandu. Potrivit CSP, activitatea lui Stoianoglo va fi evaluată de o comisie specială a cărei componență urmează a fi stabilită ulterior.

„Acest dosar poate dura destul de mult. Avem experiența dosarelor care durează 5-7 ani și asta este grav. Evaluarea lui nu va avea loc prin prisma acuzațiilor care i se aduc, comisia va evalua activitatea lui de procuror general, e vorba despre activitate managerială, succes în gestionarea activității Procuraturii, ce a reușit să facă pe perioada mandatului. Faptul că Stoianoglo este sub investigație penală nu contează în timpul evaluării”, a spus Olesea Stamate în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, notează agenția de presă IPN.

Președintele comisiei juridice, numiri și imunități spune că în timpul procedurii de evaluare, Alexandr Stoianogo va fi audiat, iar dacă dosarul său nu va fi trimis în judecată, iar comisia de evaluare va constata o activitate ireproșabilă a acestuia, Stoianoglo va reveni la șefia Procuraturii Generale.