Statele Unite au început să efectueze lovituri de răzbunare în Irak și Siria, după atacul din Iordania2Foto© jurnal.md

Statele Unite au început să efectueze lovituri de răzbunare în Irak și Siria, după atacul din Iordania

, 5 știri, 13 vizualizări

Potrivit declarației oficiale a Comandamentului Central al SUA, armata americană a lansat primele lovituri „de răzbunare” împotriva Forței Quds (o aripă a Corpului Gărzii Revoluției Islamice) și grupurile de miliție asociate. Armata SUA a atacat peste 85 de ținte, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, printre țintele lovite de armata americană s-au numărat centrele de operațiuni de comandă și control, centrele de informații, sistemele de rachete, depozitele de drone și facilitățile logistice care furnizează muniție.

Președintele american Joe Biden a reamintit din nou în declarația sa despre atacul asupra unei baze militare americane din 28 ianuarie. „Am început să răspundem (nr. red: la atac) astăzi. Și vom continua să facem acest lucru oriunde considerăm de cuviință, în orice moment. (…) Statele Unite nu caută conflicte în Orientul Mijlociu sau oriunde altundeva în lume. Dar să știe toți cei care ar putea încerca să ne facă rău: dacă faceți rău unui american, vom răspunde.”, a declarat Biden, potrivit unui comunicat emis de Casa Albă.