Strada 31 august va fi renovată, iar pietonii și bicicliștii vor avea prioritate3Foto© tv8.md

Strada 31 august va fi renovată, iar pietonii și bicicliștii vor avea prioritate

, 4 știri, o vizualizare

Autoritățile municipale au prezentat conceptul de renovare a arterei, care prevede ca suprafața carosabilului să fie redusă. În schimb, trotuarele vor fi lărgite și vor fi construite piste pentru bicicliști. Estimările autorităților arată că primele lucrări vor începe în decembrie, după ce va fi organizată licitația pentru a alege agentul economic care va implementa proiectul. Ce-i drept, vor fi făcute lucrări minore, iar restul va fi făcut la primăvară, cînd vor permite condițiile meteo.

"Un carosabil de 5,5 metri, piste pentru bicicliști cîte un metru pe o parte și alta a străzii și trotuare de cel puțin 2,5 metri lățime. Acum la carosabil sînt șapte metri, trotuarul, iarăși, variază, dar e greu de estimat, pentru că, de obicei, sînt parcări neautorizate și, uneori, pietonii nu au niciun metru", a declarat Andrei Vatamaniuc, șef adjunct al Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare.

Autoritățile municipale susțin că pe strada 31 august vor fi amenajate în jur de 200 de locuri de parcare. Totodată, șoferii care își vor lăsa mașinile în locuri neautorizate vor fi amendați.